Kursöversikt

Information från kursansvarig lärare

Hej!

Som du fått besked om kommer höstens kurs att ges på distans, utan fysiska träffar på HDK i Göteborg. Vi fick hastigt lägga om vårens kurs, så vi har fått lite erfarenhet och tror att det finns möjligheter att utveckla distansformatet till något som kan bli riktigt bra. Energin och det som händer när vi alla är tillsammans och jobbar individuellt och i grupp i samma rum är något som inte kan ersättas med ett distansformat. Men vi upplever att vi kan hitta något annat som vi är väldigt spända på att få utveckla med höstens klass.

Vi lägger om till att träffas kortare, men fler dagar i de perioder vi ses via länk.  Samtliga workshoptillfällen (workshop I-IV) är obligatoriska. Schema finner du här.

I samband med attt du registrerar dig på kursen får du tillgång till ytterligare information på Canvas. Där kommer vid terminsstart finnas instruktioner på hur du skall förbereda dig inför första kursträffen, som innebär lustläsning av en mängd skönlitterära bilderböcker. Vill du förbereda dig redan före det kan du fundera på vilken och vilka bilderböcker som hade stor betydelse för dig när du växte upp och reflektera varför du tror att de var viktiga för dig.

Obligatorisk kurslitteratur är:

Rhedin, Ulla, Gunna Grähs, and Ingrid Vang Nyman. Vår Pippi - Vår Vang : Tecknarna Hyllar Ingrid Vang Nyman Och Det Moderna Genombrottet Inom Svensk Barnboksbild. Lidingö]: Salikon, 2016. Print. (Links to an external site.)Links to an external site.

Rhedin, U., Eriksson, L., Oscar K., & Nordiska akvarellmuseet unspecifiedContributor. (2013). En fanfar för bilderboken! (Skrifter utgivna av Svenska barnboksinstitutet, 122). (Länkar till en externa sida.)

Du får gärna lustläsa i böckerna före kursstart, men det är inget måste. När kursen startar kommer du att få anvisningar till hur vi kommer att använda oss av litteraturen.

Terminen startar vecka 36 och vi ses först vecka 38 för en introduktion. Vi har också lagt in en miniintroduktion den 7/9 där vi testa formatet Zoom och gör en kort presentation för att bekanta oss med varandra. Under de två första veckorna (v 36 och 37) vill vi att du beger dig till  ett bibliotek/bokhandel  och spenderar tid med att lustläsa skönlitterära bilderböcker efter angiven litteraturlista som du finner här på Canvas när du registrerat dig på kursen. Den ligger under modulen Litteraturlista.

/Linda Holmer

 

Studentportalen

Studentportalen samlar information och tjänster för dig som är student vid Göteborgs Universitet.

Under Mina Studier hittar du information från din institution.

 

Registrera dig på dina kurser

För att anses vara student måste du vara registrerad på de kurser du ska läsa.  Du måste även vara registrerad för att komma åt allt kursmaterial som publiceras i Canvas.  

Du kan registrera dig veckan före kursstart fram till och med måndagen i kursens startvecka.  

Du registrerar dig och ser vilka registreringsalternativ du har via Studentportalen (direktlänk)

Om du har problem med registreringen dig kontaktar du admission@hdk-valand.gu.se

 

Schema

Sök fram ditt schema via TimeEdit vid Göteborgs universitet.

Kursens schema kommer publiceras senast två veckor innan kursstart.

Du kan läsa mer om schematjänsten på Studentportalen. 

 

Kursplan och litteraturlista

Hitta kursplan och litteraturlista för din kurs genom att söka på kursens namn eller kurskod i databasen för kursplaner och litteraturlistor. 

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum